Meny

Hvorfor Alanya

Alanya – Den Tyrkiske Riviera

Alanya ligger i middelhavsregionen og tilhører fylkesadministrasjonen i byen Antalya. Alanya er et særegent feriested med sine brede sandstrender, rike historie, moderne hoteller, utallige restauranter, kaféer, barer og underholdningssteder. Det er enkelt å komme seg til Alanya da det er to flyplasser man kan benytte seg av. Fra Antalya flyplass er det ca 120 km til Alanya, og hit går det direkteruter fra flere byer i Norge, samt charterturisme. Gazipasa flyplass ligger kun 35 km fra Alanya og er i ferd med å bli svært populær og får stadig flere direkteruter fra Norge. Det bor ca 10 000 europeere permanent i Alanya. Byens økonomi er basert på turisme, men også jordbruk, husdyrhold og fiskeri utgjør en viktig del av næringslivet. Grunnet en stor landbrukssektor i Alanya, er det veldig lett å finne økologisk frukt og grønnsaker.

 

Alanya har et typisk middelhavsklima. Været om somrene er varme og uten nedbør, men om vinteren er det rikelig med nedbør. Dette har gjort at man bruker slagordet "solen smiler" innen turismen. Gjennomsnittlig årlig vanntemperatur er på 21,4 °C i Alanya, og vanntemperaturen blir i løpet av august måned 27,9 °C. Noen av de vakreste strendene i Middelhavet fins i Alanya. Strendene strekker seg over mange kilometer, som hovedsakelig består av sand, men enkelte steder runde små steiner. Enkelte steder er sanden også veldig finkornet.

 

Middelhavet skifter farge fra blå til turkis i Alanya grunnet vannet fra Toros fjellene som ligger like ved. Toros fjellene med sine fruktige trær og sedertre skaper en helt annen verden. Når appelsintrærne står i blomst, virker det som byen er vasket med parfyme. Det fins grotter både på sjø og land, som både er vakre og fascinerende å oppleve.